MTI/mszp.hu | Belföld | listák választás 20018
2018. február 21. 16:11

Az MSZP-Párbeszéd szövetség összegyűjtötte az országos lista állításához szükséges ajánlásokat

Az MSZP és a Párbeszéd összegyűjtötte az országos lista állításához szükséges számú ajánlást - közölte az MSZP elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Molnár Gyula elmondta, az MSZP és a Párbeszéd még a nap folyamán leadja közös listáját.
    
Az április 8-ai parlamenti választáson országos pártlistát az a párt állíthat, amely legalább kilenc megyében és a fővárosban, legalább 27 egyéni választókerületben önálló jelöltet állított. 
    
Az MSZP elnöke közölte azt is, péntekig minden jelöltjüknek meglesz a választáson való induláshoz szükséges számú ajánlás.
    
Kérdésre elmondta, 58 választókerületben állít egyéni jelöltet az MSZP és a Párbeszéd, a szocialisták és a Demokratikus Koalíció (DK) megállapodása értelmében 46 helyen a DK indít jelöltet, 2 választókörzetben pedig független jelölteket támogatnak.
    
Molnár Gyula azt mondta, a klasszikus kampánytechnikák megszűntek, nincsenek közterületi lehetőségek, nincs hozzáférés a médiához. Ezért az MSZP mindenhol az utcán lesz, de nem folytatják az aláírásgyűjtést, mert azt törvényesen nem lehet - tette hozzá. Közölte, a központi kampánnyal a közösségi médiára fókuszálnak.