Az MSZP a fővárosi adóbefizetésekből akadálymentesítené a 3-as metrót

Az MSZP azt kezdeményezi, hogy a fővárosiak adóbefizetéseiből finanszírozzák a 3-as metró valamennyi állomásának teljes akadálymentesítését.

Horváth Csaba, az ellenzéki párt fővárosi képviselője a közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, nem civilizált ember az, aki úgy újítaná fel a 3-as metrót, hogy húsz megállóból nyolcat nem akadálymentesítene teljesen.
   
Kiemelte, a budapestiek összesen napi 20 milliárd forintnál is több adót fizetnek be az államkasszába, ezért pedig elvárható, hogy ne különböző vagyonelemek értékesítésével vagy "kormánynak átjátszásával" teremtsenek fedezetet az akadálymentesítéshez.
   
A szocialista politikus hibának nevezte, hogy a 17 évvel ezelőtti városvezetés nem döntött a 2-es metró állomásainak akadálymentesítéséről. Horváth Csaba hangsúlyozta, akkor még nem politizált, de most ezt már nem hibának, hanem bűnnek tekintené.
   
Szaniszló Sándor, az MSZP másik budapesti képviselője azt kezdeményezte, hogy a főváros Lech Kaczynski helyett Józef Pilsudskinak állítson szobrot. Az ellenzéki politikus szerint ugyanis míg Pilsudski a második lengyel köztársaság első államfőjeként sokat tett országa függetlenségéért, addig Kaczynski Varsó főpolgármestereként betiltotta a melegfelvonulást, rendkívül rossz viszonyt ápolt Németországgal és "folyamatos kerékkötője volt az Európai Unióban folyó munkának".
   
Horváth Csaba kérdésre válaszolva politikai korrupciónak nevezte, hogy szerintük a közgyűlés jól láthatóan egy "Fideszhez köthető oligarchának" akarja átjátszani a fővárosi villanyoszlopokon található hirdetőfelületeket.

Kapcsolódó párttagok