Az MSZP a kisvállalkozók mellett

Erről Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettese beszélt hétfői Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Kifejtette: bár arról nyilatkozott a kormány, hogy hatósági árassá kívánja tenni a havi díjat, a szocialista képviselő szerint a roaming bekapcsolása, hogy a pénztárgépek adatai egy külföldi szerveren történő átfutás után kerülnek Magyarországra, bizonyos kockázatokat hordoz.
 
Józsa István szerint ráadásul az is bizonytalan, hogy január 1-ig mindenütt megtörténik a készülékek cseréje.

A Fidesz-pénztárgépmutyinak a része, hogy olyan cég kapott milliárdos támogatást a pénztárgépek kifejlesztésére, forgalmazására, amelynek visszavonták az engedélyét – fogalmazott az MSZP-s képviselő.

Józsa István elmondta továbbá, hogy nem kellene ingyenessé tenni a készpénzfelvételt, hiszen az eddig is az volt, csak azáltal vált útszéli rablás módjára fizetéskötelezetté, hogy bevezették a tranzakciós illetéket.

A szocialista frakcióvezető utalt Mesterházy Attila pártelnök napirend előtti felszólalására, melyből kiderült, az MSZP vissza kívánja szerezni azt a mintegy 200 milliárd forintot az E.On-tól az MVM részére, amelyet a földgáz üzletág eladása, vásárlása kapcsán a párt véleménye szerint túlfizetés formájában indokolatlanul fizetett ki az MVM.