Belföld, Gazdaság | Malév-dolgozók Malév-csőd Malév
2013. február 16. 12:47

Az MSZP a Malév újraindítására szólított fel

Józsa István szombati budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egy éve nem repülnek a társaság gépei, miközben a gazdaság teljesítménye viszont mélyrepülésben van. A frakcióvezető-helyettes kijelentette, hogy a légitársaság hiánya a nemzetgazdaságnak, a fővárosnak, a vendéglátóhelyeknek, a cég egykori dolgozóinak és a szakmai beszállítóinak, valamint a "nemzet önbecsülésében" is súlyos veszteséget okozott.

A politikus azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek "nem gáztározót kellene vennie 350 milliárd forintért", hanem ennek tizedéért, 30 milliárdért újra kellene indítani a Malévot.

Józsa István felhívta a figyelmet arra, hogy a parlament a jövő kedden tárgyalja a Malév-vizsgálóbizottság jelentését. Elébe menve a vitának leszögezte, pártja már most is azt gondolja, hogy újra kell indítani a légitársaságot. Hozzátette, ehhez meg kell vizsgálni, hogy milyen piaci alapon, illetve milyen állami támogatással működhet a cég, de véleménye szerint sokkal több érv szól az újraindítás mellett, mint ellene.

Ha az Orbán-kormány elmulasztja ezt a lépést, az MSZP 2014-ben, a választásokat követően újraindítaná a Malévet - mondta.