Orbán-Simicska-tengely
2015. március 09. 10:11

Az MSZP a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezi

Az MSZP az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezi Simicska Lajos nagyvállalkozó Orbán Viktor miniszterelnökről tett állításai miatt. Az MSZP szeretné, ha vizsgálat folyna Magyarország szuverenitásának, függetlenségének és biztonságának biztosítása miatt.

Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón Simicska Lajos Mandinernek adott interjúját úgy összegezte: a kormányfő egyik volt katonatársa azt állította, hogy Orbán Viktor sorkatonai szolgálatuk alatt jelentett a III/III-as ügyosztálynak, a kommunista belső titkosszolgálatnak.

Hozzátette, azt is állította a volt katonatárs, noha Orbán Viktor neki azt mondta, a leszerelése után megpróbálták beszervezni, ő nem írta alá a nyilatkozatot. Lehetséges, hogy ezt a nyilatkozatot a miniszterelnök mégis aláírta.

Lukács Zoltán szerint Simicska Lajos szerint ezek az iratok az orosz hatóságok tulajdonában vannak. Ha ez igaz, akkor felvetődik a kérdés: ma Magyarország szuverén ország-e, és zsarolható-e a miniszterelnök idegen hatalmak, jelen esetben Oroszország által.

Emlékeztetett arra, az amerikai beutazási tilalom ügyében Orbán Viktor perindításra kötelezte a személyével szembeni súlyos állítások miatt Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökét. Most Orbán Viktornak kötelessége pert indítani, és ha nem teszi ezt meg, akkor lehetséges, hogy félnivalója van attól, hogy ebben a perben mi derülne ki.