Belföld | rezsi
2013. október 14. 17:34

Az MSZP a rezsicsökkentést támogatja, a rezsiharcot nem

A szocialista politikus elmondta: a 11,1 százalékos rezsicsökkentést - mint minden, a megélhetési költségeket csökkentő intézkedést - megszavazzák, és ha kormányra kerülnek, tovább folytatják majd, úgy, hogy a rászorulók több támogatásban részesülnek, azok viszont, akik a medencéjüket fűtik, nem kapnak kormányzati segítséget.

Lukács Zoltán ugyanakkor jelezte: nem szavazzák meg azt a kormánypárti nyilatkozattervezetet, amelyre a Fidesz-KDNP indoklása szerint "az európai uniós bürokrácia nyomásgyakorlása" miatt van szükség a rezsicsökkentés megvédése érdekében.

Az MSZP-s politikus elmondta: a politikai nyilatkozat a kormánypártok kampányának része, ám attól egyetlen forinttal sem csökkennek a rezsiköltségek. A Fidesz csak arról akarja elterelni a figyelmet, hogy "sorra viszik el bilincsben a kormányzati szereplőket" - jelentette ki Lukács Zoltán, utalva arra, hogy hétfőn letartóztatták a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egyik vezetőjét és három bűntársát európai uniós földalapú támogatások jogosulatlan igénylése miatt.