Belföld | brókerkormány Quaestor brókerbotrány
2015. április 03. 12:31

Az MSZP egyesíti az elmúlt 5 év károsultjait

Az MSZP brokerugy.hu néven honlapot indított, hogy segítséget nyújtson a Quaestor-ügy károsultjainak - közölte az párt elnökhelyettese pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Gőgös Zoltán beszélt arról is: azért, mert a gazdák pénzét is eljátszotta a kormány, az a minimum, hogy a miniszterelnök távozik.

A képviselő közölte: a honlapon várják a bejelentéseket, illetve ingyenes jogsegélyt nyújtanak.
    
Úgy fogalmazott, "soha senkitől nem kértünk tagkönyvet, nem kérdeztük meg milyen vallású, mindenkinek segíteni akarunk".
    
A Quaestor-károsultak közösségének a vezetője az érdekképviseleti vezetőként is ismert Pad Ferenc, az MSZP tapolcai jelöltje - mondta.
    
Megjegyezte, az elmúlt két hétben 2500-an jelentek meg az MSZP irodáiban, ahol megkapták a Quaestor-ügyben a feljelentéshez kapcsolódó dokumentumokat. 
    
Közölte azt is, hogy a honlap majd kibővül "a földmutyival" kapcsolatos ügyekkel is.
    
Gőgös Zoltán azt mondta, április 11-én Budapesten, a Batthyány-örökmécseshez várják a károsultakat, nemcsak a brókerbotrány károsultjait, hanem mindenkit, aki a Fidesz kormányzása károsultjának érzi magát.
    
Ismét szorgalmazta a brókerügy összes károsultjának kártalanítását. Azzal összefüggésben, hogy az Állami Tartalékgazdálkodási Intézet (TIG) 410 millió forintja veszett oda a Hungária Értékpapír Zrt. bukása miatt, Gőgös Zoltán közölte, ennek pótlásáról azonnal gondoskodni kell, mert a TIG forrásai a katasztrófák elhárításához, illetve a kisebb piaci zavarok kezeléséhez szükségesek.
    
Közölte, azért, mert a gazdák pénzét is eljátszották, az a minimum, hogy a miniszterelnök távozik.
    
A politikus, aki pártja Veszprém megyei elnöke is, reagált arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a tapolcai időközi országgyűlési képviselőválasztás kampányában. Gőgös Zoltán szerint ha így lesz, akkor a kormányfő egyet tehet: bejelenti, óriási hiba volt két évvel ezelőtt megszüntetni az aktív ellátást a tapolcai kórházban, és azt újraindítják.