Az MSZP elutasítja az alkotmánymódosítást, saját javaslatokat tesz

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerdán Brüsszelben megerősítette, hogy az MSZP nem ért egyet az alaptörvény módosításával a kvóta ügyében, saját programja van a menekültkérdés európai és magyarországi vonatkozású megoldására

Tóth Bertalan az Európai Parlamentben tartott tájékoztatóján felháborítónak nevezte, hogy a magyar kormány úgy gondolta, az érvénytelen népszavazásból alkotmánymódosítás következik.
    
Tóth Bertalan az MTI-nek eljuttatott nyilatkozatában jelezte: az MSZP kezdetektől fogva hangoztatta, hogy a szavazást megelőző kampány felesleges és költséges, valamint felhívta a figyelmet annak "gyűlölet- és félelemkeltő" jellegére.
    
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a migráció valós probléma, ezért a szocialista pártnak van programja a menekültkérdés európai és magyarországi vonatkozású megoldására. Kiemelte, a szocialista párt hangsúlyozza a nemzeti titkosszolgálatok együttműködésének fontosságát, javaslatokat tesz a közös határvédelem megszervezésére, szükség esetén egy európai haderő felállításával, kitér a közös menekültügyi eljárások megalkotásának szükségességére, valamint a nemzetközi védelemre nem jogosultak visszaküldésének rendszerének hatékonyabbá tételére.
    
Közös európai együttműködésben valós és felelős válaszokat kell adni a Brexit utáni időszakra, a menekültválság kérdésében és a szociális ügyekben egyaránt - jelentette ki a frakcióvezető.

Kapcsolódó párttagok