Az MSZP ésszerű korengedményes nyugdíjat javasol

Az MSZP egy ésszerű, a korai nyugdíjba vonulásra nem ösztönző, de 40 év munkaviszony után igényelhető korengedményes nyugdíj bevezetését javasolja.

Erről Korózs Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője beszélt szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta, Magyarországnak el kell érnie, hogy minél kevesebb fiatal hagyja el az országot, mert ez, a 600 ezer külföldi munkavállaló a szétszakadó családok mellett a nyugdíjrendszert is nehéz feladat elé állítja. Az MSZP elnökségi tagja szerint a magyar "gazdasági menekültek" hiányzó adóforintjai miatt 2-3 év múlva 100 milliárd forintos hiánya lehet a nyugdíjkasszának.

Korózs Lajos szerint ebben a helyzetben minden korábbinál nagyobb szükség van a generációk közötti együttműködésre. A szocialista politikus a korengedményes nyugdíj visszaállítása mellett javaslatot tett a nem rehabilitálható munkavállalók rokkantsági- és baleseti nyugdíjának visszaállítására, valamint hangsúlyozta az öngondoskodás fontosságát, ami szerinte szemben áll a "magánnyugdíj-rendszer szétverésével".