Belföld
2012. december 18. 12:40

Az MSZP feljelentést tesz és az ombudsmanhoz fordul a Fidesz adatkezelése miatt

Török Zsolt, az MSZP szóvivője kedden sajtótájékoztatón azt mondta: az internetre a hétvégén felkerült videó, amely azt mutatja be, a Fidesz hogyan készült a 2009-es pécsi időközi polgármester-választásra, megalapozza a különleges adatok jogosulatlan kezelésének gyanúját.

A szóvivő úgy fogalmazott: a Fidesz a jelek szerint bármire képes a hatalom megszerzése vagy megtartása érdekében, és akár a csalástól sem riad vissza.

Fuchs Gábor, a szocialista párt Baranya megyei elnökhelyettese arról beszélt, mindenki tudta, hogy "a Fidesznek vannak listái", de a felvétel újabb bizonyíték arra, a lajstromban nemcsak a párt szimpatizánsai szerepelnek, hanem azok is, akik nem támogatják a Fideszt.

Felidézte, hogy Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója egy korábban nyilvánosságra jutott hangfelvétel szerint azt állította: "meg tudom mondani azt a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmennek szavazni, és nem a Pávát (Páva Zsoltot, a Fidesz polgármesterjelöltjét) vagy nem a Fideszt támogatják".

Az MSZP-s politikus arra is kitért, hogy 2009-ben egy videofelvétel alapján bejelentést tettek a pécsi választási bizottságnál, amiért szerintük a Fidesz szervezetten szállította az embereket szavazni, a testület azonban elutasította a keresetet.