magánnyugdíjpénztárak
2011. január 14. 15:00

Az MSZP kárpótolná az állami nyugdíjjogosultságukat elveszítőket

Ezt Mesterházy Attila pártelnök jelentette be péntek délelőtt azelőtt, hogy több párttársához hasonlóan nyilatkozatot tett a budapesti kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságán arról, hogy nem lép vissza az állami nyugdíjrendszerbe.

Mesterházy Attila a budapesti kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságának épülete előtt közölte: az elnökség, a választmány és a frakció összes tagja aláírásával vállalta, hogy amint lehetőségük lesz, igazságot szolgáltatnak a "jogszerűtlen államosítás" elszenvedőinek.

Hozzátette: örültek volna, ha az Alkotmánybíróság még január vége, azaz a magánnyugdíjpénztárban maradásról szóló nyilatkozat megtételének határideje előtt elbírálja a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló jogszabályt, és sajnálattal vették tudomásul, hogy ez nem történik meg.

Szólt arról is: a szocialista politikusok azzal, hogy fenntartják magánpénztári tagságukat, a kormány döntése ellen tiltakoznak. Mint mondta, a kabinet az első bejelentéstől fogva folyamatosan szűkítette a szabad választás lehetőségét, és ha a jelenlegi szabályok érvényben maradnak, a magán-nyugdíjpénztári tagok nagy többsége rosszul jár. Ezért is fontos kinyilvánítani - folytatta -, hogy nem mindig lesz ez így, mert a szocialisták, amint lehetőségük lesz rá, változtatni fognak a szabályozáson, és kárpótolják azokat, akiket kár ért.

Elfogadhatatlan, hogy ha valaki után a munkáltatója fizeti a nyugdíjjárulékot, ne legyen jogosult állami nyugdíjra - jelentette ki.

Mesterházy Attila mellett a magán-nyugdíjpénztári tagsága fenntartásáról nyilatkozott a helyszínen Horváth Csaba, az MSZP budapesti elnöke, Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, Cservék Ágnes választmányi delegált és Tüttő Kata, a Fővárosi Közgyűlés MSZP frakcióvezető-helyettese.