Az MSZP kiáll a közszférában dolgozók 50 százalékos fizetésemeléséért

Ideje volt, hogy a kormány meghallgassa az egészségügyben dolgozók követelését – jelentette ki Tóbiás József, az MSZP elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, 2015-től az MSZP következetesen kiállt a közszférában dolgozók 50 százalékos fizetésemeléséért, méghozzá úgy, hogy nemcsak a szakorvosoknak, gyógyszerészeknek, rezidenseknek kell fizetésemelést kapniuk, hanem szükség van a fizikai állomány, a karbantartóként vagy a betegszállítóként dolgozók fizetésének emelésére is.

A kormány pont a felét adja annak, mint amit az MSZP követel, de itt volt az ideje – tette hozzá.

A pártelnök kifejtette: az emberek azt várják, hogy a hétköznapok biztonságát szavatolandó az oktatásban, az egészségügyben és a szociális területen minden feltétel adott legyen a minőségi szolgáltatások biztosításához, éppen ezért az állam nem vonulhat ki ezekről a területekről.

A kórházak működésével, adósságával és eszközparkjával kapcsolatban Tóbiás József azt mondta, még mindig hiányzik az onnan elvont 600 milliárd forint, ami fedezné a mindennapi működés költségeit.

A kafetéria rendszerét meg kell őrizni, ki kell szélesíteni, és amellett kell tisztességes fizetésemeléshez jutniuk a munkavállalóknak – jelentette ki Tóbiás József hozzátéve, hogy ha már a kormány okozta a problémát, akkor helytelen annak megoldását a munkavállalókra terhelni.

Kapcsolódó párttagok