mszp.hu | Kecskemét | Önkormányzat
2015. december 16. 16:06

Az MSZP kiáll a tantestület, a diákok és szülők akarata mellett

Csütörtökön zárt ülésen döntenek a Bányai Júlia Gimnázium igazgatói pozíciójáról a kecskeméti közgyűlésen. Az MSZP kiáll a tantestület, diákok és szülők akarata mellett, s a jelenlegi igazgatót támogatja, a többi pályázót pedig arra kérik, lépjenek vissza.

Fél éve húzódik a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium iskolaigazgatói kinevezésének története, miután a Fidesz-KDNP többségű közgyűlés a nyáron nem támogatta Lukács Lajos pályázatát.

Azóta újabb pályázatot írtak ki, amelyre négyen jelentkeztek, ám már csak hárman vannak versenyben. Az MSZP Kecskeméti Szervezete a szakmaiságra és a tantestület, diákok és szülők akaratára támaszkodva azt követeli, hogy a Lukács Lajoson túl pályázó két személy vonja vissza indulását az igazgatói székért.

Probojáczné Túri Éva, korábbi iskolaigazgató elmondta, hogy az igazgató személye kiemelten fontos egy intézmény életében. Egy pár évvel ezelőtti példát hozott fel, akkor Magyar Ilona Általános Iskola élére erőltettek olyan személyt, akivel senki nem kívánt együtt dolgozni. Nem csak a tantestület, de a diákok is kárvallottjai voltak ennek a városi döntésnek, s nem is volt hosszú életű az igazgató regnálása sem. A Bányai tantestülete, szülői munkaközössége és diákjai is egyöntetűen Lukács mellett tették le voksukat, így nincs értelme a többi pályázó valamelyikét erőből az igazgatói székbe ültetni.

Mint azt Király József, az MSZP kecskeméti frakcióvezetője elmondta: a Bányai Gimnázium a város egyik ékköve, nem szabad hagyni, hogy politikai érdekek mentén történjen az évtizedek óta sikereket halmozó iskola sorsának eldöntése.

Az MSZP tehát arra szólítja fel Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszonyt és a Fidesz-KDNP-t, hogy politikai érdekeiket félretéve hagyják dolgozni tovább Lukács Lajost, akinek munkáját tények és számok igazolják.

Kapcsolódó párttagok