Belföld | szolidaritás média NMHH médiatörvény
2011. január 03. 14:01

Az MSZP szolidaritást vállal a hazai médiumokkal

Kormos Kata, az MSZP szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP minden törvényes parlamenti és parlamenten kívüli eszközt megragad, hogy visszaszerezze az ország méltóságát és a sajtószabadságot.
A szóvivő - miután felidézte, hogy hétfőn a Népszabadság és a Népszava is a jogszabály ellen tiltakozó címlappal jelent meg - a médiatörvényt ért kritikákkal kapcsolatban úgy fogalmazott: "sikerült kihúzni a gyufát az Európai Uniónál", és a külföldi sajtóban is rendre csak bíráló cikkek jelennek meg Magyarországról. Nemcsak a médiatörvényt kritizálják, hanem "a magánnyugdíjpénztárak államosítását" és a különadókat is - mondta, hozzáfűzve, "Európa nem bánik kesztyűs kézzel" az unió soros elnökségét átvevő magyar kormánnyal.
A médiatörvénnyel kapcsolatban Kormos Kata elsősorban azt kifogásolta, hogy nem egyértelmű szabályokat fogalmaz meg, így lehetetlen azokhoz igazodni. Példaként hozta: bizonytalan, hogy a médiatanács mi alapján szabhat ki bírságokat; elfogadhatatlannak nevezte, hogy kormánypárti politikusok szerint a bírálattal meg kell várni a jogalkalmazás tapasztalatait.