Belföld | önkormányzat 2014 jelöltállítás
2014. szeptember 10. 15:24

Az önkormányzati jelöltállításról

Az MSZP az ország mind a 19 megyéjében rajthoz áll az októberi helyhatósági választásokon. Minden megyében lesz listánk, és a városokban is lehet majd az MSZP jelöltjeire szavazni október 12-én - mondta pártunk alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az MSZP Országos Elnöksége által az önkormányzati jelöltállítással és kampánykoordinációval megbízott Márton Roland a jelöltállítás lezárultával beszámolt arról is, hogy az összes ellenzéki erő közül a szocialista párt állította a legtöbb polgármesterjelöltet, szám szerint 326-ot.

Országszerte egyéniben majdnem 1900 körzetben indul az MSZP támogatását élvező jelölt, ennek megfelelően minden magyar városban lehet majd a szocialista párt jelöltjeire szavazni október 12-én – jelentette be, külön kiemelve, hogy az MSZP-s jelöltek több mint egynegyede nő, mert pártunk számára fontos, hogy minél több nő vegyen rész a közpolitikában Magyarországon.

A Fideszhez hasonlóan a napokban az MSZP is elindítja országjárását, a következő öt hétben az Országos Elnökség, a választmány, valamint az országgyűlési frakció minden tagja majd’ minden településre eljutva segítni fogja a szocialista jelöltek kampányát, azaz az aktivistákkal együtt több ezer ember fog azért küzdeni, hogy október 12-én az elmúlt négy év központosító hatalmával szemben valódi ellensúly képződjön.

Az önkormányzatok ellehetetlenítése miatt a magyar lakosság mára elvesztette a lehetőséget, hogy befolyásolhassa a közvetlen lakókörnyezetét, vagyis a mindennapjait érintő döntéseket. Az MSZP alapvető célja az önkormányzati választásokon olyan demokráciaszigetek létrehozása, amelyek ellensúlyt tudnak képezni a Fidesz központi hatalmával szemben.

Az orbáni önkénnyel és a szegénység terjedésével szemben egyedül a baloldal által képzett demokráciaszigetek jelenthetnek védelmet – hangsúlyozta Márton Roland, majd röviden azt is kifejtette, milyen konkrét politikát folytatnak majd az októberben megválasztott szocialista jelöltek-

„Olyan városokat akarunk, ahol az önkormányzat nem a korrupciónak akar jó gazdája lenni, ahol a közbiztonság nem ígéret, hanem hétköznapi valóság, ahol több a munkahely és nem az elvándorlás csökkenti a munkanélküliséget, ahol a gyermek számít a legfontosabb befektetésnek, ahol az egészségügyben van elég orvos és nincs sorban állás” – sorolta az alapelveket.

Ez utóbbi, vagyis az egészségügy kapcsán azt is elmondta, hogy az MSZP a következő hetekben konkrét bejelentésekre készül, többek között az alap- és járóbeteg-ellátás, valamint az önkormányzati szűrővizsgálatok fejlesztése terén.