mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2019. március 11. 13:53

Az Orbán-kormány gyermekeink életét veszélyezteti!

A kórházi minimumfeltételek azon tulajdonságoknak az összessége, amelyek megléte esetén elvárható a kielégítő kórházi gyógyító tevékenység. Ha ezek meglétének a hiányában működik egy kórház, az törvénysértés.
Információink szerint létezik egy olyan titkos ÁNTSZ jelentés, amely kimutatta, hogy Magyarországon egyetlen egy kórház sem felel meg a minimumfeltételeknek, sőt van olyan intézmény, amelyik 25%-on áll. 
 
Az ügy tisztázása érdekében az MSZP közérdekű adatigényléssel fordult az adatgazda felé, de haladjunk sorjában:
 
Az ÁSZ elnöke, a hivatala vizsgálata után kijelentette, hogy káosz van az egészségügyben, botrányok és korrupció gyanús ügyek emésztik fel a betegellátást.
 
Az elmúlt hetekben egyes fideszes politikusok is elismerték, hogy az egészségügy romokban van és nagyarányú beavatkozásra van szükség. 
 
Kásler Miklós 1500 milliárdos fejlesztést javasol, Matolcsy György is elkészítette a saját elképzeléseit, majd Varga Mihály is reformokat jelentett be.
 
Kásler tervéről a kormány tárgyalni sem hajlandó, mert ennyi pénzt nem akarnak a magyarok gyógyulására, egészségére szánni, Matolcsy és Varga között pedig folytatódik a versengés a miniszterelnök kegyeiért. Közben minden évben 20-30 ezer olyan magyar hal meg, akik normális egészségügy esetén még ma is közöttünk lehetnének.
 
Versengenek a fideszes urak csak éppen úgy néz ki, hogy egyik programból sem lesz semmi, annak ellenére, hogy végre sikerült beismerniük, hogy nem fordítanak elég pénzt az egészségügyre.
 
Nem lesz belőlük semmi, hiszen az elmúlt kilenc évben kiderült, hogy Orbán Viktornak a stadionok, a Várba költözés és a gyűlöletkeltő plakátok fontosabbak, mint az egészségügy.
 
Addig nem lesz több pénz az egészségügyben, amíg a Fidesz inkább az adófizetők pénzéből fizet ki 13 milliárdot azért, hogy elkerülje Orbán vejének csalása miatti uniós büntetést.
 
És miközben megy a fideszes politikusok rivalizálása, és miközben a Fidesz-közeli emberek tovább gazdagodnak, a magyar egészségügy látványosan összeomlik a pénzhiány miatt.
 
Hiszen, hogyan is állunk most? Történelmi mélyponton a hiányzó háziorvosok száma, 600 településen nem jutnak orvoshoz a betegek és a gyermekorvosi ellátás az összeomlás előtt áll.
 
A gyermekorvosok több mint fele már elmúlt 60 éves, egyre több praxis szűnik meg és nincs utánpótlás. A kórházakban koraszülött osztályokat zárnak be, mert nem tudnak megfelelni a minimumfeltételeknek.
  
Az a szörnyű helyzet ma Magyarországon, hogy az Orbán-kormány nemcsak azt nem tudja elérni, hogy több gyermek szülessen, hanem már az orvosi ellátásra szoruló gyermekek életét is veszélyezteti.
 
- A tavalyi népességcsökkenés volt az elmúlt 70 év harmadik legnagyobb esése,
- 24 ezer ember azért hal meg, mert nem kaptak időben megfelelő ellátást,
- egyszerre két beteget műtenek ugyanabban a műtőben,
- az édesanyáknak a gyermekük mellett a földön kell feküdniük a kórházakban,
- a krónikus betegségek okozta halálozás Magyarországon európai rekordot dönt.
 
Az elmúlt 9 évben ide jutottunk.
 
És minderre előállnak különböző programokkal, csak egy valamiről nem beszélnek, hogy honnan lesz ezekhez pénz?
 
Mert a pénzről Orbán Viktor dönt, és láthatjuk, hogy a milliárdok ott állnak a stadionokban, az új kormányzati épületekben, a plakátokban és ott vannak a miniszterelnök veje helyett kifizetett büntetésben.
 
De nincs pénz az egészségügyben, nincs pénz a gyermekeink egészségére.
 
Miniszterelnök Úr! Ha egy gyermeknek a haja szála is görbül, az egészségügy drámája miatt, az egy személyben az Ön felelőssége lesz. Na akkor lesz okuk ebben a Parlamentben a házőrséget riadóztatni. 
 
A felelőtlen pénzszórást be kell fejezni és végre európai szintű egészségügyet kell biztosítani a magyaroknak.
 
Ezért szerepel a Haza, Szeretet, Európa programunkban az, hogy az uniós forrásokból a lehető legtöbb pénzt kell fordítani a magyar egészségügy modernizálására. 
 
Kásler, Matolcsy és Varga programjai ismét csak üres ígéretek, de egy valami biztosan kiderül belőlük: egyik sem akarja megszüntetni a fideszes vezetőknek járó VIP-ellátást.