Az ügyészség pártatlanságának mércéje lesz, indul-e nyomozás

Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes keddi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: úgy tudják, a megyékből a Központi Nyomozó Főügyészséghez tették át feljelentéseiket.
    
Hozzátette, nyilvánvalónak tűnik, hogy politikai alapon döntöttek a trafikpályázatok elbírálásáról, ami több bűncselekmény gyanúját felveti, ezért feltétlenül indokolt a nyomozás megindítása. A hvg.hu oldalon közzétett hangfelvétel pedig bizonyítja is, hogy a szekszárdi fideszes városvezetés egyeztetett a dohányboltra pályázókról - jegyezte meg.
    
Lukács Zoltán kijelentette: ha az ügyészség nem indít nyomozást, elhúzza azt, vagy végül nem emel vádat, akkor "azt kell gondolniuk", hogy a vádhatóság az ország helyett politikai érdekeket szolgál. Remélik azonban - folytatta -, hogy az ügyészség akkor is képes eljárást indítani, ha kormánypárti politikusokra vetül bűncselekmény gyanúja.
    
Az MSZP-s politikus emellett ismét bírálta a dohányboltban árusítható termékek körének bővítését. Arról is beszámolt, törvényben tiltanák meg, hogy a pártok a választási kampányban aláírásokat gyűjtsenek a trafikokban. Ezt úgy indokolta: információik szerint a Fidesz arra készül, hogy kampánycélokra használja a dohányboltokat.