mszp.hu | Belföld | egészségügy kórházak
2016. november 16. 16:13

Az urizáló fideszes politikai elitnek nem fontos az egészségügy

A kórházak adóssága újra az egekben, 90 milliárddal tartoznak a beszállítóiknak, ami azt jelenti, hogy ma a magyar egészségügyet vállalkozók, kisvállalkozók, a magyar versenyszféra szereplői finanszírozzák – jelentette ki Szakács László frakcióvezető-helyettes szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus kifejtette: a kormány által kínált béremelés nem elegendő, folytatni kell annak érdekében, hogy az egészségügyi dolgozók a pályán maradjanak.

Szakács László találkozóra hívta az egészségügyi államtitkárt, hogy együtt kérdezzék meg az embereket, mit tartanak ma a legnagyobb problémának, illetve mit gondolnak államtitkár eddigi tevékenységéről.
 
A frakcióvezető-helyettes szerint az urizáló fideszes politikai elitnek nem fontos az egészségügy; Magyarországon propaganda minisztérium van, stadionok épülnek, egészségügyi minisztérium nincs, kórházak pedig nem épülnek.
 
Szakács László elmondta: az MSZP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be, amely arról szól, hogy fizessék ki az egészségügy jelenlegi tartozásait, emeljék az orvosok bérét, emeljék 50 százalékkal a szakápolóknak, a gazdasági és műszaki dolgozóknak a fizetését, valamint emelkedjen a kórházi alapdíj 30 százalékkal, illetve félévente GDP-arányosan 0,5 százalékkal emelkedjen az egészségügyre fordítandó pénzösszeg mennyisége.