MTI/mszp.hu | Belföld | 4-es metró Budapest OLAF
2017. január 20. 14:09

Azonnal hozzák nyilvánosságra az OLAF-jelentést!

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró ügyében készített jelentésének azonnali nyilvánosságra hozatalát követelte a Miniszterelnökséget vezető minisztertől Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője és Nyakó István, a szocialisták sajtófőnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Horváth Csaba a Magyar Narancs cikkére hivatkozva azt mondta: az OLAF cáfolta azt a kormányzati állítást, hogy a jelentés nem, vagy szinte alig érinti Tarlós István főpolgármesteri időszakát, mert "kiderült, hogy a beruházás összes szakaszában komoly szabálytalanságokat tártak fel".
    
A főpolgármester sajtótájékoztatójára reagálva hozzátette: Tarlós István arról elfeledkezik, hogy 2010-ben még 370 milliárd forint volt a 4-es metró beruházása, és ebből úgy lett 452 milliárd forint a Fidesz kormányzása és Tarlós városvezetése alatt, hogy közben "levágták a kettes szakaszt". "Elég a hazudozásból, a mellébeszélésből, a vádaskodásból és a rágalmazásból" - fogalmazott a politikus, aki szerint azonnali hatállyal nyilvánosságra kell hozni az OLAF-jelentést.
    
Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke szintén az OLAF-jelentés nyilvánosságra hozatalát követelte. Hozzátette: ha a magyar bíróság jogerősen ítéletet mond az ügyben, akkor az érintettek párthovatartozástól függetlenül "fizessék vissza a dohányt és csücsüljenek".
    
Horváth Csaba a hó- és a jégmentesítésről azt mondta: bő egy hete esett hó Budapesten, mégis számos buszmegálló és járda használhatatlan ma is, mert nem volt jégmentesítés, holott ezt a szolgáltatást a budapestiek adóban megfizetik. Szerinte Tarlós Istvánnak arra is magyarázatot kellene adnia: miként lehet, hogy míg 2010-ben 120 munkagép, ma csak 75 tud kimenni hómentesítésre a fővárosban.

Kapcsolódó párttagok