Belföld | Zsigó Róbert választás 2014 Baja
2013. október 14. 17:28

Baja után, 2014 tavasza előtt

Az MSZP képviselője azt mondta, hogy beadványaikat többek között helyi polgárok állításaira, illetve az Index.hu portálon megjelent "tényállításokra" és fényképre alapozzák.

Harangozó Tamás közölte: kérni fogják a kampánycsendsértés megállapítását, mert az Index szerint újra szervezetten szállították a szavazókat. Hozzátette, ennél sokkal súlyosabbnak tartják, hogy a portál beszámolója és az ott közölt képfelvétel alapján a választás napján tűzifát osztogattak a választókerületben. Hangsúlyozta, ha ez bebizonyosodik, akkor az is bűncselekményt követett el, aki a fát adta, és az is, aki azt a szavazatáért cserébe elfogadta. Úgy vélte, ezt az ügyet a hatóságoknak büntetőfeljelentés keretében kell kivizsgálniuk.

Megjegyezte, jogi úton fognak elégtételt kérni a város fideszes polgármesterétől. Indoklásként azt mondta, Zsigó Róbert pénteken olyan közleményt bocsátott ki, amelyről vasárnap a helyi választási bizottság is megállapította, hogy abban valótlan, illetve az ellenzéki jelölőszervezetekre nézve lejárató tartalmú állítás is szerepel.

Végül azt mondta, büntetőeljárás keretében szeretnék megvizsgáltatni, hogy Zsigó Róbert hogyan tudta meg a választás végeredményét a hivatalos bejelentés előtt.

Hangsúlyozta, az eljárásokat azért indítják, hogy mindenki számára világos legyen, "milyen pártok milyen eszközökkel élnek".

Az Együtt-PM színeiben politizáló Karácsony Gergely úgy foglalta össze véleményüket, hogy a "Fidesz újra csalt Baján". Szavai szerint a kormánypártnak "papírja van arról (...), hogy az elmúlt hetekben a hangosbeszélővel járó autó megfélemlítette a választókat, (...) Zsigó Róbertnek, Baja polgármesterének papírja van arról, hogy valótlanságokat állított az ellenzéki pártokról". Hozzátette, aktivistáikat zaklatták, egy lépést sem tudtak tenni a városban anélkül, hogy ne követték volna őket autókkal.