dehir.hu/mszp.hu | Belföld | Debrecen Lázár János
2016. február 09. 10:41

Bangóné Borbély Ildikó aggodalmát fejezte ki a köztisztviselői létszámcsökkentés miatt

Debrecen – Az MSZP szerint nem tudni, Hajdú-Bihar megyében hány köztisztviselő veszti el munkáját. A Fidesz szerint ez fővárosi ügy.

Fideszes ígéretek szerint a jövő hónaptól már Debrecenben kellene működnie a vidékfejlesztési tárcának, de ennek nyoma sincs – mondta Bangóné Borbély Ildikó. Az MSZP-s országgyűlési képviselő azt is furcsának tartja, hogy a létszámstop ellenére a kormányzat néhány év alatt 37 ezerrel növelte a köztisztviselői létszámot, most pedig az ellenkezőjére készül.

- Tisztázni szeretnénk azokat az anomáliákat, ami Lázár János és helyettesének a bejelentései között van, Csepregi Nándor 100-150 ezer emberről beszél, Lázár János meg hatezer emberről – mondta el Bangóné Borbély Ildikó.

Az ellenzéki felvetések kapcsán Pósán László fideszes országgyűlési képviselő telefonon azt mondta híradónknak: fővárosi köztisztviselőket érint elsősorban a tervezett létszámcsökkentés, megyei szinten ez elenyésző mértékű lehet.

- Ma van 90 központi költségvetési intézmény Magyarországon, gyakorlatilag háttér intézmények, és ebből 73 vagy minisztériumba integrálódna vagy megszűnne, tehát nagyon leegyszerűsítve ez alapvetően budapesti téma – hangsúlyozta Pósán László.

A politikus elmondta: a köztisztviselői létszámcsökkentés és annak mértéke kormánydöntést igényel, de a kabinet még nem tárgyalt a miniszteri javaslatról. Pósán László azt is kijelentette: a minisztérium Debrecenbe költöztetése nem kerül le a napirendről, csak háttérbe szorult az európai méretűvé vált migrációs válság miatt.

Bulik Péter | [email protected]