Belföld | rágalmazás
2014. december 12. 16:35

Bárándy Gergely rágalmazás miatt feljelenti az MTI vezérigazgatóját

Bárándy Gergely országgyűlési képviselő rágalmazás gyanújával feljelenti Gazsó L. Ferencet, az MTI vezérigazgatóját, mert a hírügynökség megtagadta egyik közleményének kiadását.

Az ellenzéki pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök logikáját követve cselekszik.

"Ugyanazt teszem, amit Vida Ildikónak javasolt az amerikai ügyvivővel szemben" - fogalmazott.
    
Bárándy Gergely azt mondta, azon már nem csodálkozik, hogy a közszolgálati média híreket "hamisít, retusál és manipulál", ugyanakkor kilencéves parlamenti képviselősége alatt példátlannak tartja, hogy az MTI nem adta ki egy közleményét.
    
"A cenzúra egy új, riasztó jelenség", amely a diktatúrákban szokás - hangsúlyozta.
    
A politikus a konkrét ügyre térve kifejtette, az MTI hétfői parlamenti tudósításában azonnali kérdéséből "csak magát a kérdést" nem írta meg, valamint arra sem tért ki, hogy nem kapott választ a kormányfőtől.
    
Bárándy Gergely szerint ugyanis az Orbán Viktorhoz intézett kérdése arra irányult, hogy a kormányfő "a parlament nyilvánossága előtt" meg tudja-e erősíteni azt, hogy "azokkal a korrupciós cselekményekkel, ami a NAV elnökét érinti, nincsen a kormánynak és a magyar hatóságoknak tudomása, ilyen bizonyítékokkal nem rendelkeznek".
    
Bárándy Gergely azt mondta, Orbán Viktor válaszának hiányában viszonválaszában arra következtetett, hogy a magyar hatóságoknak rendelkezésükre állnak a korrupciós adatok, csak "a miniszterelnök van annyira rutinos és óvatos, hogy nem kíván néhány héttel később hazugságba keveredni".
    
Az politikus közölte: bár nehezményezi, hogy az MTI kihagyta a legfontosabbat ebből a "kérdés-felelekből", ezt már megszokta, ezért egy közleményben szerette volna kifejteni a történteket, de annak kiadását az MTI megtagadta, amiről Gazsó L. Ferenc levélben tájékoztatta.
    
Az MTI-nek az a feladata, hogy közzétegye a politikus véleményét, nem az, hogy értékelje, cenzúrázza - mondta Bárándy Gergely, aki azt várja az MTI vezérigazgatójától, hogy a bíróság előtt bizonyítsa be, jogosan tagadta meg közleménye kiadását.