Belföld | Rácfürdő főváros
2014. június 17. 15:08

Befürdött a főváros

A fővárosi MSZP szerint akár ötmilliárd forint kiesését is jelenthet Budapestnek, hogy négy éve nem nyitották meg az újjáépített Rácfürdőt. Erről Tüttő Kata, a szocialisták fővárosi frakcióvezető-helyettese beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón, a fürdő Tabánban található épülete előtt.

Felidézte, hogy a beruházás 2005-ben indult egy magánbefektető és a főváros partnerségében, de a 2010-ben hivatalba lépő új városvezetés "a szokásos módszertannal", büntetőfeljelentéssel és perekkel lehetetlenítette el a megnyitást, pedig a fürdő 2011 eleje óta készen van.

Tüttő Kata szerint számszerű kárról is lehet beszélni, három év alatt legalább 4-5 milliárd forintos kiesést jelent adóbevételekben a fővárosnak.

Véleménye szerint "hátsó szándéktól vezérelve a városvezetés belenyúlt egy piaci folyamatba és azóta nem tud mit kezdeni a megvásárolt követelésével". Ez azért is meglepő - folytatta -, mert "van az országos fideszes kétharmados gőzhenger", amely egy nap alatt át tudja rendezni az összes jogszabályt, egy pici fürdővel azonban nem tud mit kezdeni.

Mint mondta, ilyenkor az ember elgondolkozik, miért lehet ez. Lehet, hogy ezt a fürdőt tartogatják? - kérdezte egy piros, MSZP-feliratú törölközővel a nyakában. Hozzátette, lehet, hogy a miniszterelnök elirigyelte Papcsák Ferenc luxusvécéjét, és mivel a közeli Várba költözik, egy privát fürdő méltó lenne az épülő királysághoz.

Őrsi Gergely, az MSZP II. kerületi önkormányzati képviselője arról beszélt, a Rácfürdő kiváló példa arra, hogy egy elkészült, nívós beruházást hogyan nem sikerült átadni Budapesten.