Beszéljünk valóban a magyar emberek biztonságáról!

Megváltozott biztonsági körülmények között kell a mindennapjainkat úgy rendezni, hogy a terroristák ne érjék el céljukat, vagyis ne váljon életünk részévé a rettegés és a félelem – jelentette ki Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke.

A felkészülés és az előrelátás legalább annyira fontos, mint a pánik elkerülése és a félelemtől mentes mindennapi élet - fogalmazott.

Molnár Zsolt kifogásolta, hogy a kormányoldal a médián keresztül üzengetve próbálja áterőltetni az alaptörvény módosítását, amely „bár emészthetőbbé vált”, attól még nincs szükség újabb különleges jogrendre.

A kormány alaptörvény-módosítása továbbra is párt- és propagandacélokat szolgál – szögezte le.

A képviselő kijelentette: a belügyminisztérium által benyújtott javaslatcsomag végül eljutott a támogatható szintig, így az MSZP frakciója a pártpolitikát félretéve támogatni fogja a javaslatot az európai és magyar emberek biztonsága érdekében.

Molnár Zsolt a nemzetbiztonsági bizottság elnökeként hangsúlyozta, hogy szigorú és alapos felügyelet alatt fogják tartana az új titkosszolgálatot, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központot, vagyis a TIBEK-et.

Arra kérte a kormánypártokat, hogy vonják vissza az alaptörvény módosítását, támogassa a parlament a terrorcsomag törvényjavaslatát, és kezdődjön érdemi párbeszéd a honvédség jogállásáról, hogyan lehetne segíteni a rendőrségnek és a nemzetbiztonsági szolgálatoknak egy-egy súlyos helyzet esetén.

Kapcsolódó párttagok