Bizottsági ülés Pintér nélkül

A képviselő sajnálatát fejezte ki, hogy Pintér Sándor belügyminiszter nem jelent meg az ülésen.

A szocialista képviselő szerint a magyar szervezett bűnözés és a korrupció ellen harcoló rendőri egységeket vagy felszámolták, vagy leépítették és átalakították, és az ülésen sem kapott választ arra a kérdésére, hogy az ezeknél az egységeknél folyamatban levő ügyeknek mi a sorsa. Mindezt döbbenetesnek és veszélyesnek minősítette. Kifogásolta, hogy az átalakítás másnapján kapott elutasító határozatot "a fideszes földmutyik" ügyében tett feljelentésére. Szerinte érdemi nyomozás nélkül, "elképesztő hablatyindoklással" utasították el a feljelentést.
    
Harangozó Tamás szerint pártja továbbra is attól tart, hogy az érintett osztályok átalakítása mögött nem a párhuzamosságok megszüntetése, a racionálisabb működés elérése áll, hanem az, hogy "a korrupciós típusú, a jelenlegi kormányt és jelenlegi kormánypolitikusokat érintő ügyek tekintetében egy maximális kontroll és egy teljesen, valóban szétzilált (...) rendőrség álljon szembe".
***
Harangozó Tamás szocialista képviselő a Honvédelmi és rendészeti bizottság rendkívüli ülésén arról beszélt, hogy a rendőrök körében "félelem és rettegés" tapasztalható, és érzékelhető az is, hogy a vezetők meg akarnak felelni a kormányzatnak; szerinte erre jó példa Csókakő rendőri lezárása.