Belföld | kórházépítés Budapest
2015. május 12. 11:51

Bízzák szakemberekre az új fővárosi kórház helyének kijelölését!

Az MSZP felszólítja a kormányt: szakemberekre bízza annak vizsgálatát, hogy hol van szükség új kórházra Budapesten.

Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista tagja keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "úgy tűnik, azon múlik, hogy hol lesz Budapesten egy új kórház, hogy melyik fideszes polgármester vagy a főpolgármester kiabál be hangosabban a pálya széléről."
    
Tarlós István főpolgármester, Bús Balázs, Láng Zsolt valamint Wintermantel Zsolt fideszes kerületi polgármesterek az ügyben fejezzék be az "ámokfutást" - mondta.
    
Horváth Csaba szerint a kérdésben olyan szakembereket kell megbízni, akik egészségügyi, közlekedési és várostervezési szempontból meg tudják mondani, hogy hol van a legnagyobb szükség erre a kórházra.
    
A kormány ne rejtőzködjön álviták mögé, hanem végezze el a szükséges szakmai vizsgálatokat, és utána kezdje meg haladéktalanul az építést - mondta az ellenzéki politikus.
    
Horváth Csaba szólt arról is, hogy pártja szolidáris azokkal az egészségügyi dolgozókkal, akik kedden demonstrációt szerveznek a fővárosban.
    
Az MSZP követeli: a kormány "adja oda, ami az egészségügyi dolgozóknak jár" - mondta.
    
Horváth Csaba kijelentette: az egészségügyet csődközeli helyzet, kilométeres várólisták, lerobbant épületek, hiányzó műszerek, kiszolgáltatottság és külföldre menekülő dolgozók jellemzik, miközben a fideszes politikusok úgy csinálnak, mintha minden rendben lenne