Blöff a gyed extra megvédése érdekében kezdeményezett aláírásgyűjtés

Az ellenzéki politikus ezzel arra utalt, hogy Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz női tagozatának elnöke vasárnap bejelentette, aláírásgyűjtésbe kezdenek a gyed extra megvédése érdekében, mert a szocialista párt nőtagozatát vezető Gurmai Zita annak megszüntetésére vonatkozó nyilatkozatot tett. Gurmai Zita később "félremondásnak" nevezte nyilatkozatát, és közölte, hogy ő is aláírná az ívet.

Bangóné Borbély Ildikó hangsúlyozta, nemcsak hogy támogatják a gyed extrát, de ki is egészítik azt a kismamák munkahelyének védelmével. Megjegyezte, a kismamák védettségét a 2011-ben hatályba lépett munka törvénykönyve szüntette meg.

Az elnökségi tag azt mondta, még egyetlen aláírásgyűjtő ívet sem láttak, csak a hazugságkampány folyik. Azt kérdezte, hol volt a Fidesz női tagozata akkor, amikor a párt eltörölte a gyes és a gyed melletti munkavégzés lehetőségét.

Hol volt a Fidesz női tagozata, amikor elvették a tartósan beteg gyerekektől a támogatást? Nem lehetett látni akkor sem Pelczné Gáll Ildikót, sem Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivőt - jelentette ki. Hol volt a Fidesz női tagozata, amikor a párt egyik képviselője "brutálisan megverte az élettársát, majd egész ország, világ számára hazudta azt, hogy a szerencsétlen vak komondor volt az" - sorolta a kérdéseit. Hozzátette: Varga István, Tasó László képviselő, Illés Zoltán államtitkár nőket alázó kijelentéseikor sem szólalt meg a Fidesz női tagozata.

Bangóné Borbély Ildikó azt is kérdezte, hol van a Fidesz női tagozata most, amikor a családok elszegényedése csúcsokat dönt.

Megjegyezte, várják az aláírásgyűjtő-ívet, de tudják, hogy az ugyanúgy blöff, mint azok az intézkedések, amelyeket családbarátnak mondanak.