Bóvli helyett fejlődő gazdaságot!

Tukacs István, a szocialisták szakpolitikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a magyar gazdaság teljesítménye az előző kormányok alatt idetelepülő autógyártóktól és az időjárástól függ.

Szerinte indokolatlan a Fidesz sikerpropagandája, nem történt gazdaságpolitikai fordulat, a magyar gazdaság versenyképessége jelentősen romlott az elmúlt években, és még nagyobb a visszaesés az innovációs rangsorokban.

Az MSZP-s politikus arról is beszélt, hogy a Fidesz gazdaság- és társadalompolitikája elsősorban a szegényeknek, a munkanélkülieknek és a hátrányos helyzetű, elmaradott térségekben élőknek ártott.

A szocialista párt ezzel szemben védelmet ígér nekik - jelentette ki. Terveikről azt mondta, igazságos személyijövedelemadó-rendszert vezetnének be, felülvizsgálnák a különadókat és kivezetnék a gazdasági növekedést gátló terheket.

Elmondta, arra számít, hogy mind az adókulcsok számáról, mind a sávokról könnyen megállapodnak a szövetségeseikkel. Az MTI kérdésére hozzátette: ennek még a parlamenti választás előtt meg kell történnie, részint azért, hogy az ellenzéki összefogásban részt vevő pártok ugyanazt mondják a kampányban, részint hogy az emberek pontosan tudják, mit jelent nekik számszerűen a baloldal által javasolt progresszív adózás.