mszp.hu | Belföld | Budapest főváros
2016. április 01. 15:33

Budapest a héten – a hulladékgazdálkodástól a 3-as metróig

Városliget, agglomerációs közlekedés, budapesti hulladékgazdálkodás, a 3-as metró felújítása és a József nádor téri luxusszálló-építés. Budapest a héten.

A Városliget beépítését Budapest szinte egy emberként utálja el – jelentette ki Horváth Csaba, az MSZP budapesti frakcióvezetője.

Kifejtette: a Nyugati pályaudvar mögötti terület alkalmas lenne arra, hogy ott megvalósuljon a múzeumi negyed, tehát fölösleges a Városliget helyén múzeumi negyedet létrehozni, hogy aztán a Nyugati mögött létesüljön egy új liget – egyszerűbb, ha a liget marad a helyén.

Ma államosították a budapesti hulladékgazdálkodást, amit az MSZP nem támogat – jelentette ki a politikus hozzátéve, hogy a Fidesz-kormány alatti tapasztalat eddig az, hogy amikor az önkormányzati közvagyon átkerül az államhoz, akkor az elkezdi elveszíteni közvagyon jellegét.

Azzal, ahogy a budapesti szemétdíjra rátették a kezüket, nemcsak a hulladékgazdálkodás került veszélybe, hanem Budapest takarítása is - fogalmazott.

Az agglomerációs tömegközlekedéssel kapcsolatban Horváth Csaba kifejtette: továbbra is elégedetlen a finanszírozással, hiszen 13-16 milliárd helyett kevesebb mint a felére kapott ajánlatot a főváros, így most Tarlós várja, hogy a kormány pótolja a hiányt.

A politikus szerint riasztó, hogy félévvel a 3-as metró tervezett felújítása előtt még mindig nem ismert, hogy miből és hogyan fognak elkezdődni a munkálatok.

Horváth Csaba érthetetlennek nevezte, hogy miért nem egyeztetetett a főváros a József Nádor téri luxusszálló-építés miatt elköltözni kényszerülő női átmeneti szállót működtető civil szervezettel.

Kapcsolódó párttagok