mszp.hu | Belföld | bkv Budapest tarlós istván
2016. január 08. 14:00

Budapest kivéreztetése

Az elmúlt 25 év legmélyebb válságát éli Budapest. A főpolgármester kétségbeesetten vagdalkozott, láthatóan pánikba esett – jelentette ki Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője sajtótájékoztatóján.

Horváth Csaba emlékeztetett: 2010-ben a BKV 76 milliárd forintot kapott a kormánytól, most, öt évvel később 37 milliárdot kap.

Már tavaly csak úgy sikerült elkerülni a csődöt, hogy 13,5 milliárd forintot hitelként adott a BKV-nak a főváros, majd decemberben Orbán Viktortól megtudhattuk, hogy esze ágában sincs azt visszaadni a fővárosiaknak. Ez a pénz a fejlesztéseknél hiányozni fog – tette hozzá.

Amikor Tarlós István további 20 milliárdos takarékosságról beszél, akkor a közvilágításnál, a takarításnál, a színházaknál, a parkfenntartásnál és a közlekedésnél valamennyien meg fogjuk szenvedni ennek hátrányait – fogalmazott a politikus.

Horváth Csaba szerint elfogadhatatlan, hogy amíg a budapestiek naponta 18 milliárd forintnyi adót fizetnek be, addig nincs a fővárosra egy évben 20 milliárd forint, aminek segítségével a működés feltételeit meg lehetne teremteni.

A politikus nehezményezte továbbá, hogy amíg a Mahir-oszlopok bontása szinte folyamatos volt, addig a hóeltakarításról ugyanez nem mondható el.

Horváth Csaba azt javasolja, hogy a döntéshozó képviselők legalább a károkozás 10 százalékáig felelősségre vonhatóak legyenek. Talán így megfontoltabban döntenének a fideszes képviselők.

Kapcsolódó párttagok