Belföld | önkormányzat 2014
2014. szeptember 28. 13:35

Budapest nem kér többet a Fideszből!

Kunhalmi Ágnes szerint a Fidesznek van mitől tartania, mivel a budapesti választók tavasszal kinyilvánították: ez a város nem kér többet a Fideszből. Az MSZP budapesti elnöke vasárnap, a párt fővárosi sajtótájékoztatóján a választóknak azt üzente: ne várják meg, hogy ne legyen választásuk, mert október 12. évekig a választók utolsó esélye, hogy kinyilvánítsák akaratukat.

Mint fogalmazott: Budapest természetes ellenlábasa a mostani kormányzatnak és a Fidesznek; tavasszal több váltani akaró szavazat született, és amikor a Fidesz látta, hogy a fővárosiak ennek az "esztelen és sehova nem vezető" várospolitikának megálljt parancsoltak, "csalárd módon megszerzett kétharmadával visszaélt, és egy újabb törvényt akasztott a fővárosiak nyakába, hogy megállítsa fővárosiak akaratát".
    
Az MSZP szerint azt látni, hogy az elmúlt négy évben a Fidesz gyengítette a főváros gazdaságát, és mindent megtesz azért, hogy politikai akaratnyilvánítását is megakadályozza - mondta Kunhalmi Ágnes, kiemelve: visszautasítják azokat a fenyegetéseket is, amelyek szerint ha nem a kormánypártok nyernek, elvonják a településtől a fejlesztési támogatásokat. Gajda Péter, Tóth József és Botka László baloldali városvezető, irányításuk alatt kimondottan nagy fejlesztések történtek, annak ellenére, hogy a Fidesznek van kétharmada - sorolta a példákat Kunhalmi Ágnes.
    
Molnár Gyula, a szocialista párt XI. kerületi polgármesterjelöltje arról beszélt: azt szeretné, ha a kampány utolsó két hetében valódi politikai vitákban valódi teljesítmények döntenének, és nem rendőrségi, ügyészségi eszközökkel próbálnák meg befolyásolni a választási eredményt, ahogy az - mint megjegyezte - az ő esetében történt 2010 szeptemberében.
    
Az újbudai polgármesterjelölt kitért arra is, hogy az elmúlt években nem tapasztalt ilyen, "erősen közpénzből és pártpénzből" folytatott kampányt. Mint mondta, a XI. kerületben - az önkormányzat által kiadott, vagyis közpénzből finanszírozott - három kiadvánnyal és három levéllel "találták meg" a választópolgárokat az elmúlt hónapban, azokban arról próbálják meggyőzni az embereket, hogy az elmúlt négy évben nyújtott teljesítmény híján miért alkalmas folytatásra a jelenlegi polgármester.
    
Trippon Norbert, az MSZP IV. kerületi polgármesterjelöltje is megjegyezte: ahogy Újbudán, úgy Újpesten is sorozatosan érkeznek a "szép, színes sztahanovista teljesítménybeszámolók". Szólt arról is, hogy jelöltjeik több kerületben is sorra kapnak "különféle politikai fenyegetésként is értelmezhető informális üzeneteket a másik oldaltól". Mint hangsúlyozta: semmilyen burkolt nyomásgyakorlásnak nem engednek, egyetlen kerületben sem fogják felpuhítani a baloldal kampányát.