mszp.hu | Belföld | fekete kedd kopaszok NVI Pálffy Ilona
2016. november 16. 13:58

Bűnt pártol az ügyészség

Bűnpártolással vádolta az ügyészséget a szocialista Nyakó István, aki pótmagánvádas indítványban kéri a február 23-án a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előtt történtek vizsgálatát.

A politikus szerdai, a Legfőbb Ügyészség budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, "az urizáló fideszes politikai elit érdekében működő, pártszolgálatot teljesítő ügyészség" véleménye szerint bűnpártolást követett el.
    
Elmondta, a pótmagánvádas indítványát a kopasz verőemberek elleni nyomozást megszüntető határozattal összefüggésben teszi. Megjegyezte, az indítvány befogadásáról a Fővárosi Törvényszék dönt.
    
Nyakó István szerint véletlen, hogy indítványát egy nappal azután tette meg, hogy ismertté vált: bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást Pálffy Ilona NVI-elnök ellen bűnpártolás miatt. Jelezte, a feljelentése miatt indult nyomozás megszüntetéséről írásban nem tájékoztatták.
    
A szocialista politikus a pótmagánvádas indítványáról azt mondta, ha annak helyt ad a bíróság, akkor lehetősége lesz betekinteni a nyomozati iratokba, kiderül, mi történt a rendőrségen. Megvizsgálták-e ki volt a felbujtó? Milyen összeesküvés állt a háttérben? - sorolta kérdéseit.
    
Szerinte ebben az eljárásban már nem lehet elfedni a valóságot, hogy februárban az NVI előtt kopasz, kigyúrt verőemberek jelentek meg, és hogy Pálffy Ilona, az NVI elnöke elküldte a rendőröket.
    
Emlékeztetett arra, a Kúria március 3-ai határozatában kimondta, akadályozták állampolgári jogai gyakorlásában, amikor nem hagyták, hogy az NVI időbélyegzőjéhez férjen.
    
Ismertetése szerint az ügyészség arra alapozta a nyomozást megszüntető határozatát, hogy magánszemély nem lehet sértettje a népszavazás rendje elleni bűncselekménynek, csak a társadalom, amely azonban nem szerepelhet sértettként az eljárásban.