MTI/mszp.hu | Belföld | Demeter Márta Hiszékeny Dezső
2017. február 01. 14:27

Büntetett előéletű emberrel akarta bajba sodorni az ügyészség Hiszékeny Dezsőt – nem sikerült

Az MSZP elnökhelyettese szerint Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő az egyetlen olyan politikus, akinek papírja van róla, hogy nem sikerült megvesztegetni.
Gőgös Zoltán szerdai budapesti sajtótájékoztatón félelmetesnek, a Rákosi-időket felidézőnek nevezte a Fidesz kijelentését, mely szerint Hiszékeny Dezső "ezt nem úszhatja meg". Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy lezárult az ügyészség ellene indított hajtóvadászata, ami több mint két éven át tartott. Első- és másodfokon is sikerült pert nyernie, bebizonyosodott, hogy alaptalanul vádolták meg. Nem kért és nem kapott megvesztegetési pénzt, és az, hogy az eljáró ügyészség valótlan tartalmú adatokkal akarta bajba sodorni.
 
A politikust éveken át lehallgatták, és miután így sem találtak rá nézve semmi terhelőt, egy rendőrségi állományban lévő rendőrtisztet képeztek ki arra, hogy magát vállalkozónak kiadva próbálja megvesztegetni. Kitért arra is, hogy nemcsak fedőtörténetet találtak ki, hanem egy úgynevezett adatközlőt is alkalmaztak az esetében, egy csalás és sikkasztás miatt többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is büntetőeljárás alatt álló embert. Ezt a személyt a Nemzeti Védelmi Szolgálat betechnikázta és kiképezte, az volt a feladata, hogy Hiszékeny Dezsőt bajba sodorja.
  
Gőgös Zoltán Demeter Márta pártból való kilépésére úgy reagált: személy szerint nagyon kedveli a képviselőt és sajnálja, hogy így döntött. Hozzátette: ez a lépés nem a hosszú távú karrierépítés útja, ez még soha senkinek nem jött be. Hangsúlyozta: voltak olyan politikusok, akik úgy távoztak a politikából, hogy mandátumukat visszaadták. Tisztességesebb, hitelesebb lett volna, ha ezt az utat választja Demeter Márta is - vélte.
 
A döntés időzítését sem értik, Botka László miniszterelnöki jelölésével éppen a kormányváltásért dolgoznak. Arról, hogy sajtóhírek szerint  Demeter Márta a Jobbikba ülne át, azt mondta, bár jogilag lehetséges, de neki a képviselő erre a kérdésére nemmel felelt. Felvetésre reagálva, azt mondta nem számítanak arra, hogy más is követi Demeter Márta példáját.  A többieknek a jelenlegi csapatban "több esze van", s nem biztos, hogy kapnának olyan állást, mint Szili Katalin - tette hozzá.

Kapcsolódó párttagok