mszp.hu | Belföld, Gazdaság | költségvetés 2017
2016. április 27. 14:37

Csak a jómódú családoknak és a fideszes haveroknak segít a költségvetés

Az emberek többségének a 2017-es költségvetés semmilyen reményt nem fog adni, folytatódik az ország lerablására épülő, a fideszközeli vállalkozóknak és családtagoknak súlyos milliárdokat számolatlanul nyújtó kormányzás, már a Magyar Nemzeti Bank is kifizetőhely-színvonalra züllött – jelentette ki sajtótájékoztatón Burány Sándor.

A költségvetési bizottság elnöke kijelentette, hogy a beterjesztett költségvetési javaslatban már nyoma sincs a Fidesz, és személy szerint Varga Mihály azon ígéretének, hogy a 2017-es költségvetés biztosítja, hogy minden magyar ember léphessen egyet előre.

Nincs érdemi elmozdulás az idei költségvetéshez képest, kizárólag a jómódú családoknak és a fideszes haveroknak jelent előrelépést a jövő évi büdzsé – hívta fel a figyelmet az országgyűlési képviselő.

Kijelentette, hogy egy olyan országban, ahol a Fidesz hat éves kormányzásának következtében létminimum alatt él a teljes lakosság több mint negyven százaléka, azt várnánk a költségvetési törvényjavaslattól, hogy fordulatot hajtson végre: a jómódúak és a haverok helyett elsősorban a nehéz sorban élő embereken és családokon próbáljon meg segíteni.

Ezzel szemben a nyugdíjemelést nagyítóval is nehéz észrevenni, miközben Fideszes javaslatra éppen a napokban emelik Matolcsy György jegybankelnök fizetését ötmillió forintra – jegyezte meg a politikus.

A Fidesz ígéreteiből nem lett semmi, legfeljebb a régi mondás igazolódott: ha a kormány pénzt ígér, azt megtartja – tette hozzá Burány Sándor, emlékeztetve: az az ígéret sem teljesült, hogy a Fidesz úgynevezett nullás költségvetést fog benyújtani. Erről annyira nincs szó, hogy az idei évre tervezett hiányt több mint 400 milliárd forinttal haladja meg a jövő évre tervezett.

Kapcsolódó párttagok