’Csak a kincstár optimista’

Harangozó Gábor, a Mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának elnöke a bizottság ülését követően újságíróknak elmondta, most arra voltak kíváncsiak, hogy ezeket a pályázatokat ellenőrzik-e, és ha nem teljesülnek a pályázati vállalások, sor kerül-e a szerződésbontásra.

Továbbá azt is szerették volna megtudni, hogy a Nemzeti Földalap ellenőrző bizottsága a kifogásolt a földpályázati rendszert és a konkrét kifogásolt eseteket hogyan értékelte, amennyiben vizsgálta azokat.
Az erről kapott tájékoztatással kapcsolatban Harangozó Gábor úgy vélekedett, hogy a titkosítás miatt az általános megállapítások nem igazán képesek tisztázni a helyzetet, így az MSZP-s képviselő kezdeményezte, hogy a Nemzetei Földalap épületében a konkrét eseteket, a konkrét szerződéseket megnézve folytassák a bizottsági ülést, hiszen nem kaptak megnyugtató választ.

Gőgös Zoltán, a Mezőgazdasági bizottság alelnöke elmondta: nagyon reméli, a vizsgálódások során nem az derül ki, hogy sokan lízingelik és bérlik a pályázati feltételek teljesítése végett az állatokat.