mti.humszp.hu | Belföld
2016. szeptember 19. 16:26

Csak a le nem adott szavazatot nem lehet manipulálni

Nincs jogi következménye annak a népszavazásnak, amit a kormány összehívott, ezért ez a népszavazás valójában nem a feltett kérdésről szól, hanem arról, hogy mi a megítélése a kormánynak Magyarországon. Azt kérjük az emberektől, maradjanak otthon október 2-án, mert csak a nem leadott szavazatot nem lehet manipulálni - mondta Molnár Gyula, az ellenzéki párt elnöke hétfőn Budapesten.

A pártnak a népszavazás bojkottálására buzdító vándor plakátkiállítása előtt, a Nyugati téren beszélve az MSZP elnöke hangsúlyozta, ez az egy lehetőség van arra, hogy senki semmilyen formában ne manipulálhassa a részvételt vagy magát a bedobott szavazócédulát.

Október 2. után az MSZP készen áll arra, hogy beszéljenek arról: ténylegesen milyen európai megoldás van a menekültkérdés kezelésére - mondta. Megjegyezte: a párt minden választókörzetbe delegál választási megfigyelőt, és figyelik a szavazás tisztaságát.

A pártelnök kérdésre válaszolva felvetette: ha bárhol az országban van olyan fideszes képviselőjelölt, aki úgy érzi, hogy a letelepedési kötvénnyel érkező 16 ezer emberrel van problémája, most álljon a nyilvánosság elé.