mszp.hu | Külföld | ebtartás ebtenyésztés Kőbánya
2016. március 22. 11:56

Csak ugatja az ebtenyésztés témáját a kormány

Újabb frontokat nyitottunk a kutyásokért: Kőbányán egy embertelen rendelet, országosan a kormány ebtenyésztéssel kapcsolatos politikája ellen lépünk fel.

Az ebtartás és az ebtenyésztés ügyében számos anomália van, ezeket a kormányzat nemhogy megszüntette volna, de még növelte is a számukat – mondta Kiss László országgyűlési képviselő. A politikus rámutatott a magyar ebtenyésztés rettenetes állapotára, követelte, hogy vessenek véget annak a gyakorlatnak, hogy az állam nem képes kezelni az ebtenyésztés problémáit. Felszólította a kormányt, hogy ne kivonuljon a területről, hanem minden kutyával törődjön, ne tegyen különbséget kutya és kutya, tenyésztő és tenyésztő, vásárló és vásárló között.

Demeter Márta országgyűlési képviselő a Kőbányán december óta tartó helyzetre hívta fel a figyelmet. A kőbányai képviselőtestület akkor fogadta el azt a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletet, amely a parkokból kitiltja a kutyákat, így még pórázon és szájkosárral sem lehet kutyákat sétáltatni, miközben a kutyafuttatók nagyon rossz állapotban vannak. A politikus hozzátette, hogy ez a rendelet tízezrek életét befolyásolja Kőbányán.

A rendelet – amelyet az MSZP önkormányzati képviselője nem szavazott meg – június elsejével lenne hatályos. A Magyar Szocialista Párt minden lehetséges fórumon megtesz mindent, hogy segítsen a kőbányai kutyásoknak.