Belföld | családtámogatás ifjúságpolitika
2012. szeptember 27. 15:28

Csalá(r)dtámogatás

Kormos Kata, a párt szóvivője csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján fogalmazott így, hangsúlyozva: állítását az is alátámasztja, hogy egy friss kutatás szerint minden második fiatal vállalna szívesen külföldön munkát, hiszen Magyarországon nem érzi biztosítottnak megélhetését.     
Kiemelte: bár a kormánypártok folyamatosan a család fontosságáról és szentségéről beszélnek, intézkedéseik mégis oda vezettek, hogy mára minden negyedik magyar nő anyagi okok miatt nem vállal gyermeket. Az ellenzéki politikus a gyermekvállalást hátráltató oknak nevezte az egykulcsos szja-t, a 27 százalékra emelt áfát, a bölcsődei és óvodai térítési díjak emelését, valamint a gyesről visszatérő anyákat nem megfelelően védő új munka törvénykönyvét.     

Kormos Kata emellett kifogásolta, hogy a Fidesz egyre agresszívabban "befurakszik" a hálószobákba is, hiszen a magzatvédelem alkotmányba emelésével "folyamatosan lebegtetik" az abortusz tilalmát.     

Az MSZP mindezek miatt olyan kormány alakítására készül, amely a munkahelyteremtés és a gazdaság stabilizálásával egy időben kiemelten figyelne a családok támogatására, illetve például az óvodai és bölcsődei férőhelyek számának emelésére - hangsúlyozta a szóvivő.