Cselekedjen a kormány a kivándorlás ügyében!

Az MSZP a kormány cselekvését hiányolja a Magyarországról való kivándorlás ügyében. Az ellenzéki párt szerint a kabinet első lépésként törekedhetne az európai ifjúsági garanciaprogram jobb kihasználására.

Erről Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja beszélt csütörtökön Budapesten, a Keleti pályaudvar előtt tartott sajtótájékoztatón, felhívva a figyelmet arra, hogy a TÁRKI kutatása szerint a kivándorolni szándékozók aránya 2015 áprilisában magasabb volt, mint eddig valaha.
    
Szerinte az elmúlt években mintegy hatszázezer ember "menekült el" Magyarországról, ez a későbbiekben nemzeti katasztrófával jár. Kifejtette: komplett települések néptelenedhetnek el, szakemberhiány lesz, egyre kevesebb gyerek születik az országban, egyre kevesebb adófizető lesz, végül mindez szociális katasztrófához vezet.
    
Bárány Balázs a kivándorlást gazdasági okokkal és azzal magyarázta, hogy a jelenlegi hatalom az élet minden területét kontrollálni próbálja, azaz "a társadalom el van KDNP-sítve".
    
A szocialista politikus azt mondta, a kormányzati politikának arról kellene szólnia, hogyan lehet egy olyan országot teremteni, ahol színvonalas és mindenki számára hozzáférhető az oktatás, ahol, aki akar, az tud is dolgozni, és az ezért kapott fizetésből el tudja tartani a családját.
    
Bárány Balázs szóvá tette: az Európai Bizottság március jelentése szerint a magyar kormány nem tett meg mindet, hogy kihasználja a fiatalok foglalkoztatását segítő ifjúsági garanciaprogramot.