mszp.hu | Belföld | nyugdíj nyugdíjasok | Nyugdíj
2016. január 20. 14:34

Cserbenhagyja a nyugdíjasokat a kormány

A kormány cserbenhagyja az idős embereket a nyugdíjemelés, a szociális szolgáltatások és az egészségügy területén – jelentette ki Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője az országos nyugdíjas szervezetek vezetőivel tartott találkozója után.

A politikus szerint az 1,6 százalékos nyugdíjemelés mindössze annyit jelent, hogy nem értéktelenedik tovább a nyugdíjasok járandósága.

Kifejtette, hogy kétszer annyi (50 ezernél több) idős hölgy kap 50 ezer forintnál kevesebb öregségi nyugdíjat, míg több mint egymillió nyugdíjas kap 100 ezer forintnál kevesebb öregségi nyugdíjat, közülük 773756 nő.

A jelenlegi politika a nyugdíjak elértéktelenedéséhez vezet, ezért elengedhetetlenné vált egy korrekciós program kidolgozása.

Korózs Lajos rámutatott, hogy radikálisan nőtt 2015-ben a halálozások száma az influenza és a hőség idején.

A képviselő szerint a szociális ellátások területén is cserbenhagyta a kormány az időseket, hiszen megszűnt a lakásfenntartási támogatás, nő a közműtartozások száma, sok önkormányzat február 15-e után tudja csak kiadni a szociális tűzifát, átalakították a házi segítségnyújtás intézményét, megszüntették a méltányosságból adható közgyógyellátást és ápolási díjat.

 

Kapcsolódó párttagok