MTI/mszp.hu | Belföld | december 24 munkaszünet
2017. október 27. 14:59

December 24 - A Fidesz-KDNP szerint ne legyenek együtt a családok

Az emberek, a családok érdekét szolgálja december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítása.
Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón azon véleményének adott hangot, hogy egyáltalán nem irreális egy újabb munkaszüneti nap bevezetése Magyarországon.
 
Az EU tagállamaiban a munkaszüneti napok száma 8 és 16 között van, Magyarországon tíz - tette hozzá.
 
A politikus rámutatott arra is, hogy sokan most is lecsúsztatják vagy szabadságot vesznek ki erre a napra.
 
Szóvá tette azt is, míg korábban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megfontolásra érdemesnek tartotta a javaslatot, most a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) "odadobták" ezt a kérdést a munkaadók és a munkavállalók közé, hogy próbáljon megegyezni a két ellenérdekelt fél.
 
Felidézte, februárban frakciótársaival módosító javaslatot nyújtottak be december 24-e munkaszüneti nappá történő nyilvánítása érdekében, ezt azonban a Fidesz-KDNP elutasította.
 
Hozzátette: ezt követően egy magánszemély népszavazást kezdeményezett ez ügyben, amelyhez november végéig kell összegyűjteni a kétszázezer aláírást.
 
Kérdésre Gúr Nándor elmondta, hogy segítenek összegyűjteni az aláírásokat. Nagyjából negyvenezer aláírás összegyűjtését vállalták - közölte.
 
Kitért arra is, most nem nyújtják be újból javaslatukat december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítására, megvárják a népszavazási kezdeményezés kifutását. Szerinte ha összegyűlik a kétszázezer aláírás, akkor az erősebben fogja sarkallni a kormánypártokat a döntésre.

Biztos megélhetést

2018-01-14 14:58

Kapcsolódó párttagok