Belföld | Lőrinci Hengermű demonstráció
2012. szeptember 04. 19:48

Demonstráció a Lőrinci Hengerműnél

Simon Gábor, a párt elnökhelyettese a Budapest XVIII. kerületében található üzem tervezett bezárása ellen tartott keddi demonstráción azt mondta: a munkahelyvédelmi programot kicsiben kell kezdeni, egyebek mellett a pestszentlőrinci cég 300 dolgozóját kell megtartani.

A szocialista politikus úgy vélte: nemzetgazdasági érdek a gyár működése, ugyanis ott olyan durva acélt gyártanak, amely nyersanyagként elengedhetetlen a magyar gépjárműgyártásban.

"Ha már olyan féktelen kényszere van ennek a kormánynak az államosításra és a belföldi piacnak a szabályozására, akkor igazán lehetne kreatív" - fogalmazott Simon Gábor, aki azt javasolta, hogy a kormány teremtse meg az együttműködést olyan hazai cégekkel, ahol az acélelemeket fel lehet használni. Hozzátette, hogy ha nem a lőrinci üzemben gyártják ezeket az elemeket, valahol akkor is be kell szerezni azokat.    

Az MSZP elnökhelyettese ugyancsak alternatívaként említette a profilváltást, szavai szerint a gyár működhetne például szervizüzemként a továbbiakban.