Disznóságok az agráriumban

A szocialista politikus ezt sajtótájékoztatón közölte

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egyik vezetőjét és három bűntársát egy hónapja tartóztatták le európai uniós támogatások jogosulatlan igénylése miatt.

Gőgös Zoltán azt mondta: a hétvégén olyan információk jutottak birtokába, hogy cégek - köztük offshore hátterű vállalkozások - próbáltak jogosulatlanul beruházási támogatásokhoz jutni az MVH-n keresztül. Mivel véleménye szerint ez összefügghet a másik ügyben folyó nyomozással, nem feljelentést tett, hanem a folyamatban lévő ügyhöz csatolt kiegészítést, átadva minden rendelkezésére álló dokumentumot.

Az ügyről konkrétumokat nem mondott, de közölte, ezúttal is alapos a gyanú, hogy a csalók belső segítséggel próbáltak a támogatásokhoz hozzájutni.

Az MSZP-s képviselő emellett arra szólította fel a vidékfejlesztési tárcát, tisztázza, hogy tervezi-e a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) elnökének menesztését. Gőgös Zoltán arra hivatkozott, hogy a minisztérium mindeddig nem cáfolta hivatalosan az NFA vezetőjének menesztéséről a hétvégén megjelent híreket, Sebestyén Róbert pedig nem vett részt az NFA tevékenységét vizsgáló parlamenti albizottság múlt heti ülésén.

A szocialista politikus szerint az NFA-elnök menesztése a kishantosi gazdaság ügye miatt vetődhetett fel.