Drágán adják az olcsó energiát, így nyerészkedik az Orbán kormány!

Drágán adják az olcsó energiát, így nyerészkedik az Orbán kormány!
Indul a fűtési szezon, és az Orbán-kormány a magyar családokon nyerészkedve pörgeti a mérőórákat – mondta sajtótájékoztatóján Lukács Zoltán. Az MSZP frakcióvezető-helyettese rámutatott: az energiaárak már egy éve 35-40 százalékkal olcsóbbak, a Fidesz-kormány mégis a tavalyi drága áron adja a gázt, a távhőt és az áramot. Az MSZP ismét benyújtja az energiaár-csökkentési javaslatát.

Lukács Zoltán szerint a Fidesz nyerészkedik minden család energiaszámláján.
Tavaly ilyenkor ugyanis még 360 dollár volt ezer köbméter orosz gáz, ebben a hónapban viszont már csak 232 dollár. „Az Orbán-kormány egy éve csaknem fél áron vásárolja az energiát, a magyar emberek számlája mégsem csökken. Az Orbán-kormány a hatalmas hasznot ugyanis eldugja” – jelentette ki a politikus, emlékeztetve arra, hogy mindezt Németh Lászlóné is elismerte. A miniszterelnökségi államtitkár ugyanis nemrég egy sajtóbeszélgetésen elárulta, hogy a fideszes gázdrágításból származó extraprofit a Magyar Földgázkereskedő ZRt.-nél gyűlik. Ez az összeg szakértők szerint akár 100 milliárdos nagyságrendű is lehet.

Lukács Zoltán szerint véget kell vetni annak, hogy az Orbán-kormány drágán adja a magyar embereknek az olcsó energiát. Mint mondta, az MSZP ismét benyújtja azt a törvényjavaslatát, mely szerint az átlagfogyasztás mértékéig 20 százalékkal csökkenjenek a lakossági gázszámlák, illetve ugyancsak az átlagfogyasztásig 10 százalékkal mérséklődjenek a lakossági áramszámlák.
A távhődíjat szintén 10 százalékkal javasolják mérsékelni.

„Az olcsó energiát olcsón is kell adni! Az MSZP nem tűri, hogy az Orbán-kormány a magyar családokon nyerészkedjen!” – zárta sajtótájékoztatóját Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese.