Belföld | Hagyó Miklós ügyészség
2015. július 02. 14:12

Egyre nyilvánvalóbb, hogy az ügyészség szándékosan beavatkozott a választásokba

Egyre nyilvánvalóbb, hogy az ügyészség szándékosan beavatkozott két országgyűlési választásba, érdemben módosítva ezzel azok eredményét.

Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, az ügyészség sorra rendelt el nyomozást olyan ügyekben, amelyekre a Fidesz megrendelést adott számára és sorra vette őrizetbe a kormánypárt politikai ellenfeleit.

Példaként Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes ügyét említette, ugyanis sajtóhírek alapján az ügyészség elismerte, nem áll meg a volt politikussal szemben a nokiásdobozos kenőpénz elfogadásának vádja.

Emlékeztetett arra, hogy ez az ügy a 2010-es és a 2014-es választások előtt a Fidesz kampányának vezető témája volt.

További ügyeket is ismertetett, így Juhász Ferenc volt szocialista honvédelmi miniszter esetét, amelyben szintén kiderült, soha nem volt kenőpénzes whiskey-s doboz, és jogerős felmentő ítélet is született.

Ugyancsak példaként hozta fel Molnár Gyula volt XI. kerületi polgármester ügyét, akit négy nappal a választások előtt gyanúsítottak meg, majd később jogerősen felmentettek.

A Sukoró-ügyben az ügyészség annyit nem tudott megtenni, hogy a bíróságig vigye az ügyet - tette hozzá.

Bárándy Gergely szerint mára nyilvánvaló az, hogy ezek politikai koncepciós ügyek, amelyek koholt vádakon alapulnak. Közölte, amikor egy ilyen folyamat ismertté válik, akkor az érintett ügyészi vezetőknek le kell mondaniuk.