mszp.hu | Belföld | menzareform | Szociális ügyek
2015. december 09. 12:06

Ehető ételt az iskolákba!

Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita zsömlét és egy szelet répát tartalmazó mikuláscsomagokat készített az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén részt vevő képviselőknek, miután a testület napirendre tűzte a menzarendelet felülvizsgálatáról és megszüntetéséről szóló MSZP-s javaslatot.

Több millió gyermek szenved a menzarendelet bevezetése óta, ezért az MSZP törvénymódosítást javasolt annak érdekében, hogy az országgyűlési képviselőknek ugyanazt kelljen enniük, mint a menzán étkező gyermekeknek – jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő.

A politikus továbbá felháborítónak nevezte, hogy a kormányzat a változtatásokról nem kérdezte meg a szakácsokat és a szülőket, viszont egy hónap alatt 500 millió forintot költött szakemberek „látszatfelkészítésére”.

Úgy tűnik, a Fidesz és a KDNP politikusai elfelejtették, hogy az emberek képviselete a feladatuk, így aztán nem is hallják meg a szülők és a gyermekek hangját, ezért javasoljuk, hogy tapasztalják meg személyesen, mit is kellene megenniük a gyerekeknek az ő rendeletük alapján – fogalmazott Heringes Anita, az MSZP képviselője.