mszp.hu | Belföld | maffiaállam nők | Alkotmány
2016. március 24. 15:07

Ehhez a kormányzáshoz már Áder sem adja a nevét

A sajtóból tudjuk, hogy a rendőrség nem hajlandó nyomozni a letelepedési kötvénnyel kapcsolatban – mondta sajtótájékoztatóján Bárándy Gergely. Az MSZP országgyűlési képviselője bejelentette, az igazságügyi bizottságban indítványozni fogja, hogy az üggyel foglalkozó vizsgálóbizottság megalakítását soron kívül vegyék napirendre.

A politikus kitért arra is, hogy – részben az MSZP érvei alapján – a köztársasági elnök visszadobta a NOK-ról, vagyis az otthonteremtési közösségről szóló törvényt, amelynek szerinte a legnagyobb, de nem egyetlen hibája az, hogy a maffiaállam lopássorozatának egyik újabb állomása. Olyan jogszabályt alkottak, amellyel egy bizonyos tulajdonosi kört hoznak helyzetbe, hogy az így jelentős állami pénzekhez juthasson.

Bárándy Gergely hozzátette, a Fidesz vezetőinek rá kellene jönniük, hogy itt az ideje befejezni a maffiaállami működést. Rövid időn belül már a harmadik, a lopásalapú kormányzást támogató jogszabályt dobta vissza Áder János, akiről a legjobb indulattal sem lehet azt állítani, hogy ellenzéki lenne.