Belföld | ügyészség
2011. szeptember 03. 12:00

El a kezekkel!

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja szombaton a Budapest Bábszínház előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta „valószínűleg egy hasonló műhelyben készülhetett Orbán Viktor és szűkebb csapata a kormányzásra”.

A szocialista politikus szerint valós színjáték az, amit a Fidesz végez, abban a bábszínházban, amit „kormányzás gyanánt csinál”. Ebben Orbán Viktor nincs egyedül. A miniszterelnök „magyar hangja” Szijjártó Péter főnöke nevében képes nap, mint nap telehazudni az országot, Orbán Viktor „bal keze” Budai Gyula a legképtelenebb rémhírekkel igyekszik a közvéleményt sokkolni, és a kormányfő „jobb keze” Matolcsy György pedig a világon mindenhol bukásra ítélt gazdaságpolitikával kísérletezik. Az ügyészség pedig hűen szolgálja ezeket a rémálmokat, amelyeket az orbáni bábszínház megtervezett. „Van persze itt egy segédrendező is Schiffer András személyében, aki élő bizonyítéka annak, hogy egy ember lehet más, mint korrekt politikus és ő indította meg azt a lavinát, amit a Fidesz kellő módon kihasznál.” Ennek mentén sikerült az elmúlt héten két napon át faggatni a korábbi magyar miniszterelnököt, Bajnai Gordont és jelen pillanatban az a fő produkció készül, hogy Gyurcsány Ferencet citálják valamiféle gyanúsítottként „ország-világ színe elé”.

A Magyar Szocialista Párt felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul térjen rá az ország méltó kormányzásának útjára, haladéktalanul hagyja abba ezt a bábszínházba illő műveletsort, amit egyébként most már több mint egy éve cselekszik, és most még van lehetőség arra, hogy kifaroljon abból a szomorú játékból, amit a volt szocialista miniszterelnökök ellen csinál.

Mesterházy Attila pártelnök és a Magyar Szocialista Párt a leghatározottabban visszautasítja azt a gyakorlatot, amely során korábbi kormányzati tisztségviselőket a Fidesz ügyészségi vagy egyéb más úton próbál befeketítetni. El a kezekkel a korábbi magyar miniszterelnököktől, el a kezekkel a korábbi szocialista kormányzati tisztségviselőktől és el a kezekkel a magyar néptől. El a kezekkel a magyar nép nyugdíjától, el a kezekkel a magyar nép egészségének jövőjétől, el a kezekkel attól az embertömegtől, akiket a Fidesz eddig is nyomorgatott, de most végleg megnyomorítani készül.

A Magyar Szocialista Párt teljes politikai súlyával ki fog állni a volt miniszterelnökök és mindenki más mellett, akiket a Fidesz-terror utolérni próbál.