fideszes földmutyi állami földek
2015. július 15. 15:10

El a kezekkel az állami földektől!

Az MSZP gazemberségnek és lopásnak tartja, hogy a kormány az állami földek privatizációjára készül.

Gőgös Zoltán, a szocialisták elnökhelyettese fogalmazott így szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) feltehetően azért állt elő az állami földek értékesítésének javaslatával, mert rájöttek, egy esetleges kormányváltás után elvesztenék földbérletüket az arra az elmúlt években alkalmatlanul kiválasztottak.

Az MSZP szerint ezért most "nemes egyszerűséggel el fogják lopni ezt az ötezer milliárd forintos állami vagyont", amely egyben szinte az utolsó értékesíthető vagyoneleme az államnak - mondta Gőgös Zoltán, majd hozzátette, a jegybank feltehetően nagyon hosszú távú hitelekkel segíti majd az egyébként arra méltatlan személyek földvásárlását.

Beke Károly, a szocialisták elnökségi tagja hangsúlyozta, pártja hatalomra kerülése esetén a jövő generációinak érdekében visszaszerzi az államnak a jogtalanul szerzett földtulajdonokat.
    
Gőgös Zoltán a fentiek mellett kitért arra is, hogy az alkatrészraktárakra is kiterjedő kötelező vasárnapi zárva tartás a mezőgazdasági betakarítást is hátráltatja, és akár napi ötmillió forintos kárt is okozhat.