Belföld | Putyin függetlenség Oroszország gáz
2015. február 11. 14:43

El a kezekkel Magyarország függetlenségétől!

Felszólítjuk a kormányt, hogy ne kössön Vlagyimir Putyinnal a paksi után egy újabb, Magyarország számára káros paktumot!

Tóth Bertalan frakcióvezető-helyettes szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, az ország nincs rászorulva egy újabb hosszú távú gázszerződésre az oroszokkal, "őrültség" lenne fix árérét egy újabb ilyen szerződést megkötni. Véleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök így akarja Oroszország csatlósává tenni Magyarországot, a gázért az oroszok nemcsak pénzt kérnek, hanem az ország szabadságát, függetlenségét is.

A politikus szerint a kormányfő hazudik akkor, amikor azt mondja, hogy Magyarországnak szüksége van az orosz gázra. Szerinte az ország azért nincs rászorulva az orosz gázra, mert 2019-20-ig még jön elegendő gáz a jelenlegi hosszú távú szerződés alapján az át nem vett földgázmennyiség átütemezésével. Az európai földgázpiacokon túlkínálat van, és az árak is tovább csökkenhetnek, mert a kőolaj ára is csökken - jelentette ki.

Emlékeztetett arra, hogy a korábban már megépített vezetékeken, több útvonalon is jöhet gáz Nyugat-Európából Magyarországra, de a magyar kitermelésről sem szabad elfelejtkezni. Ezekkel pótolható az orosz gáz - közölte.

Tóth úgy vélekedett, hogy az oroszokkal tervezett gázszerződés nem Magyarország érdeke, hanem Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin újabb privát biznisze lehet. Azt mondta, nem lehet tudni, mennyit kap ezért zsebbe Orbán Viktor, Magyarország korrupt miniszterelnöke, aki apránként kiárusítja az országot, és ezzel Magyarország függetlenségét is eladja.

Az országgyűlési képviselő közölte: az egész világon csökken a gáz ára, így akár ebben a pillanatban húsz százalékkal csökkenteni lehetne a gáz árát a magyar emberek számára is.

El a kezekkel Magyarország függetlenségétől! – üzente az MSZP nevében Orbánnak és Putyinnak Tóth Bertalan.